Coca de sardines

Ingredients
  • Farina, 300 gr. amb llevat.
  • Oli d’oliva, 9 cullerades.
  • Aigua, 1 got tèbia.
  • Sardines, 12.
  • Pebre vermell, 2 cullerades.
  • Ceba, 5 dents.
  • Julivert, abundant picat.
  • Sal, al gust.
Preparació
En un bol barregem la farina amb 4 cullerades d’oli, l’aigua i una mica de sal. Amassem fins que la barreja estigui compacta i deixem reposar tapat en un lloc temperat durant almenys mitja hora.

Mentre netegem les sardines llevant-los els caps i els budells i l’espina central, les obrim per la meitat i les reservem. Un cop la massa estigui al punt l’estenem sobre una font enfarinada, col·loquem a sobre les sardines en forma de ventall i les assaonem. Piquem els alls i el julivert i el repartim per sobre de les sardines, empolvorem el pebre vermell i vam acabar regant amb l’oli restant.

El introduïm al forn preescalfat a temperatura mitjana-baixa uns 40 minuts.