Coca amb tomata

Ingredients
  • 1,5 kg. de farina de blat.
  • 1kg. de tomàquets.
  • 1/2 kg. de pebrots.
  • 12 grans d’all.
  • 1 dl. d’oli d’oliva.
  • Sal.

Preparación

Es posa farina en un gibrell, amb sal, aigua corrent, alhora que es pasta se li va afegint oli, sense deixar de pastar. Es deixa reposar. Es ratlla el tomàquet i es trosseja el pebrot en parts molt petites.

En una paella amb oli d’oliva es fregeixen els tomàquets i els pebrots finalment se li afegeixen els alls tallats a làmines.

Sobre una llanda de vores altes, es formen les coques, d’un centímetre de gruix i s’aboca el fregit sobre elles. Es fiquen al forn sobre una hora.

Abans les dones portaven les coques al forn de pa. Aquesta acció es denominava “anar a girar”. Les llandes eren dipositades sobre un tauló de fusta, tapades amb un tapet. Per anar-hi al forn les dones portaven el tauler amb les coques sobre del cap.